Bejelentés


AKI A GALAMBOT SZERETI.....


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Fajtaleírás


BUDAPESTI MAGASRÖPTŰ KERINGŐ

Kitenyésztés helye: Budapest és környéke

Röpkövetelmény: 5óra hosszidő 1 óra tünőszállással.

Testfelépítés, testtartás: Hossza a begytől a kormánytollak végéig 24-27 cm. Magasság 20-24cm. Törzse a farok irányában enyhén lejt.

Fej: Sima, a testtel arányos, hossza és szélessége majdnem azonos a fejtető enyhén ívelt majdnem lapos. A homlok síkja a csőr felé enyhén lejt. A csőr a homlok vonalát törésmentesen követi.

Szemek: Vérerezett gyöngyszemek. A szemgyűrűk kétsorosak, vékonyak, szürkés szinűek.

Csőr: 15-17 mm hosszú, közép vastag, ék alakú enyhén lefelé irányuló. Sötét szarú színű. Az orrdudorok vékonyak és fehéren porozottak.

Nyak: Mérsékelten vastag fejfelé vékonyodó függőleges tartású.

Mell: Széles, domború, ízmos.

Hát: A vállakban széles a farok felé enyhén lejtve keskenyedő.

Szárnyak: Jól fejlettek a test oldalaihoz szorosan simulnak zártan a kormánytollakon fekszenek. Az elsőrendű evezőtollak hegyei a kormánytollak végét nem érik el.

Farok: Lapos közepes hosszúságú, keskeny és zárt a hát vonalát törésmentesen követi. A kormánytollak vége a földet nem érintheti. Számuk 12.

Lábak: Széles mellközből nöttek, közép hosszúak. A simalábúak `csűdje` élénk piros színű. A harisnyások lábszárán csűdjén és ujjain karmokig érő rövid tollakból álló harisnya van. A karmok színe sötét szarú színű. A hófehéreknél a világos karmok megengedettek.

Tollazat: Kemény, feszes, testhez szorosan simuló.

SZÍN ÉS RAJZ SZERINT

Koszorúsnyakúak: Alapszíne fehér a nyakon a begy középső részéig terjedő fényesen csillogó zárt koszorú van amely zöldes, lilás, ezüstösen csillogó. Előfordul vörös koszorús változatban is. Az elsőrendű evezőtollak azonos szinűek szegélyezettek. A kormánytollak fehérek.

Gólyás: Alapszíne fehér. Az elsőrendű evezőtolllak szegélyezettek a kormánytollak fehérek.

Koszorúsnyakú fehértestű: Alapszíne fehér. A nyakon a begy középső részéig terjedő fényesen csillogó zárt koszorú van amely zöldes, lilás ezüstösen csillogó. Az evező és kormánytollak fehérek. Előfordul vörös koszorús színben is.

Pántos: Alapszíne fehér. Az elsőrendű evezőtollak szegélyezettek a kormánytollak fehérek vagy szegélyezettek. A szárnyakat kettős szalag fogja át. A fej sötét színű a kormánytollak a szalagok színével megegyezőek. A nyak enyhén gyöngyözött.

Az öt rajzváltozaton belül megkülönböztetünk sima illetve tollaslábúakat. Utóbbiaknál követelmény a lábszáron végig húzódó a karmokig érő rövid fehér lábtollazat.

Súlyos hibák: Gyenge csontozat, silány ritka tollazat, petyhüdt izomzat, keskeny éles mell, durva fej, aránytalan hosszú csőr,sascsőr, tört homlok, 12nél kevesebb vagy több kormánytoll, zsírmirigy hiánya, hasított farktoll. Hófehéreknél a test bármely részén előforduló sötét tollak, felemás szemek, felemás csőr, vörös szembőr, szaru csőr.

Szegettszárnyúaknál a 7 elsőrendű evezőtoll között előforduló fehér toll,. Fehér szakáll, foltos hát,sötét farktő és hasalj. Kettőnél több eltérés a sötét evezőtollaknál. Koszorús fehéreknél foltos hát, sötét farktő, sötét hasalj, vegyes színű evező és kormánytollak, vörös szembőr. Fehér vagy vegyes színű karmok (kivéve a fehéreket).

Enyhe hibák: Előirtnál meredekebb vagy vízszintesebb testtartás, kissé lefutott harisnyás lábszárak, vegyes színű lábtollazat. A nyakszínénél világosabb toroktáj, vegyesszínű másodrendű evezőtollak. Gólyásokon gyöngyös nyak vagy sapka, sötét másodrendű evezők,sárga szembőr.

Gyűrűméret: 7mm

Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!